تبلیغات
کارگاه مجازی - مطالب شهریور 1390
 
کارگاه مجازی
اولین نیستیم ...!! اما بهترینیم
سه شنبه 22 شهریور 1390 :: نویسنده : هادی مالک
_ پاشیدن مواد شیمیایی به درون چشم در صورتی که به سرعت درمان نشود ، می تواند آسیب جدی به چشم وارد کند . ایـن مـواد می تواننـد ، سطح چشم را تخـریـب کنند و منجـر بـه تشکیل بافت جوشگاهی و حتی کوری شوند . اقدامات اورژانسی در این مواقع به قرار زیرند :                                                                                                                                    1 - مصدوم را از دست زدن به چشم آسیب دیده منع کنید و سعی کنید وی را آرام کنید.                                                                                                                                2 - به سرعت چشم آسیب دیده را به مدت 10 دقیقه زیر جریان آب سرد ملایم قرار دهید .                                                                                                                             3 - از مصدوم بخواهیـد که یـک پانسمان چشمی استریل یا یک تـکه پارچـه تمیـز بدون کـرک روی چشم آسیب دیده قرار بدهد. اگر مدتی طول می کشد تا مصدوم تحت مراقبت طبی قرار بگیرد ، با استفاده از باند این لایه پوششی را به صورت شل در محل خود ببندید .                                                                                                                                                  4 - پس از انجام سریع و به موقع اقدامات فوق مصدوم را به بیمارستان انتقال دهید .



نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
_ بــراساس یـافــتـه هـای جدیــد رژیم غـذایـی غـنـی از اسیـدهای چـرب امـگا 3 که در گـوشـت ماهی قزل آلا و دیگر ماهی های آب سرد وجود دارد ، مفز انسان را از آسیب های بیماری آلزایمر محافظت می کند .                                                                                                                                                                                                                  جالب است بدانید که مطالعه روی مغز موش ها نشان داد ، سیناپس های مغزی در موش هایی که در مدت تحقیق با رژیم غذایی فاقد اسیدهای چرب امگا 3 تغذیه شده بودند ، به میـزان زیادی آسیب دیده بودند .                                                                                                                                                                                                                   ارتباط شیمیایی موجود در مغز این حیوانات با آنچه که در انسان مبتلا به آلزایمر دیده می شود ، بسیار شباهـت داشت . بنابـرایـن اسیـد های چرب امـگا 3 یک نقش کلیدی را در ابتلا و یا درمان آلزایمر در انسان ایفا می کند .                                                                                                                                                                                                      بـه نظـر می رسد با اضافه شدن ایـن اسیدهای چرب بـه رژیم غذایی می تـوان از تخریـب سلول های مغذی جلوگیری کرد و در نتیجه به بهبود بیماری آلزایمر کمک نمود .



نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
پنجشنبه 17 شهریور 1390 :: نویسنده : هادی مالک
_ شایع ترین راه انتقال بیماری وبا ، آب ، سبزیجات و میوه های آلوده می باشد .                                                                                                                                          با رعایت نکات ساده ی بهداشتی ، بیماری وبا به آسانی قابل پیشگیری است .                                                                                                                                     عامل بـیـماری وبـا در آب ، محیط های مـرطـوب ، مـیـوه و سبـزی ، صدف دریایی و گوشت ، زنـده می مانـد . عامل بیماری وبا تحمل چندانی نسبت به خشکی و نور آفتاب ندارد .                                                                                                                                        باکتری عامل بیماری وبا با جوشاندن آب به مدت یک دقیقه از بین می رود .                                                                                                                                                 منبع بیماری وبا ، آب و غذای آلوده به مدفوع انسان است .                                                                                                                                                                 بـرای پیش گیـری از ابتلا به عفونـت های روده ای ، از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی استفاده کنید .                                                                                                                                                                                                                                  بـرای پیش گیـری از ابتلا به عفونـت های روده ای بعـد از اجابت مزاج ، قبل از تهیه مواد غذایی و قبل از خوردن غذا دست ها را با آب و صابون بشویید .                                                                                                                                                                        برای پیش گیـری از ابتلا به بـیـماری های  روده ای و بیماری های خطیری مانند شبه وبا از عرضه کنندگان دوره گرد مواد غذایی و آشامیدنی چیزی نخرید .                                                                                                                                                                      برای پیش گیـری از ابتلا به بـیـماری های  روده ای و بیماری های خطیری مانند شبه وبا ، فقط از آب سردکن های متصل به آب آشامیدنی بهداشتی و با لیوان یک بار مصرف آب بنوشید .                                                                                                                                مصـرف غذاهای تازه با لیمو تـرش ، ماست و گوجـه فرنگی ، در صـورتی که بـه صـورت بهداشتی تهیه شده باشد ، به مقومت بدن در مقابل بیماری های روده ای کمک می کند .                                                                                                                                          بـرای پیش گیری از ابتلا بـه عفونـت های روده ای مانـنـد وبا و یا شبـه وبا از غذاهای کاملا پختـه شده و تازه استفاده کنید .                                                                                                                                                                                                         برای پیش گیری از ابتلا به عفونت های روده ای از آب آشامیدنی جوشیده شده یا کلر زده شده مصرف کنید .                                                                                                                                                                                                                         برای پیش گیری از ابتلا به وبا از شنا کردن در آب های آلوده پرهیز کنید .                                                                                                                                                    برای پیشگیـری از بـروز بیـماری های روده ای در فصل گرما ، میوه ها و سبزیجات را قبل از مصـرف ضدعفونی کنید .   



نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
_ در اولیـن سال زندگی یک کودک شیر مادر و شیرهای خشک ، بهتر از شیر گاو تشخیص داده شده اند و شیر گاو اصلا برای این امر مناسب نیست . اما از حدود 7 ماهگی کمی شیر گاو به عنوان مهم ترین مکمل های غذایی به غذای کودکان افزوده می شود .                                                                                                                                                     راههای زیادی برای آغاز استفاده از شیر گاو وجود دارد ، به طور مثال می توانید آنها را پوره ها و غذاهای کودکان که از غلات تهیـه شده اند ، اضافـه نماییـد. همچنیـن می توان با مقداری شیـر کامل، پوره سبزیجات و کمی ادویه یک غذای عالی و کامل برای نوزادان و کودکان تهیه نمود .                                                                                                                         مصـرف مـواد غذایی حاوی کلسیم زیـاد در این سن بسیار مفیـد است ، تا بتـوانـد رشد و تـکامل استخوان های وی را تضمین کند . در این مورد شیر یک نوشیدنی خوب و مفید است .



نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
_ والدین در منـزل بایـد متوجه عکس العمل کودکانشان نسبـت به صداهای محیط اطراف باشند . یک شیرخوار طبیعی مراحل تکاملی زیر را می گذراند ، در صورت عدم مشاهده این مراحل ممکن است کودک دچار کم شنوایی یا ناشنوایی باشد و لازم است هر چه سریع تر به پزشک مراجعـه کند .                                                                                                                                                                                                                                      4 - 5 ماهگی : با صدای بلند از خواب بیـدار شده و عکس العمل نشان داده و حتی گاهی گریـه می کند . نسبت به صدای مادر عکس العمل نشان داده و آرام می شود .                                                                                                                                                  5 - 7 ماهگی : بـه طـرف صدا بـرمی گردد ، صداها را تـعـقیـب می کـنـد ، بـا صـدا کردن اسمش سرش را برمی گرداند ، صداهای ساده یی مانند ما ، مو ، دو ، دی می کند .                                                                                                                                              8 - 10 ماهگی : در پاسخ بـه اصوات سر و صدا می کنـد ، شدت صدای خود را تغیـیـر می دهد ، مثلاً با شدت مختلف گریه یا سروصدا می کند .                                                                                                                                                                                 14 - 11 ماهگی : اصوات را تـقـلیـد می کنـد ،‌ صداهای مختلفی از خود در می آورد ، بـه صداها پاسخ می دهـد ، بخصوص صدای افراد خانواده و افراد آشنا - کم کم کلمه می گویـد .                                                                                                                                    24 - 12 ماهگی : تن صدای خود را تغییر میدهد . بـا نام بـردن اعضاء بدن ، به آنها اشاره میکند ، بـه سمـت اسبـاب بـازی های صدا دار می رود . کم کم شـروع بـه حـرف زدن مـی کنـد . مـعنـی کلمـات ساده ای مانـنـد « نـه » و « بای بای » را می فـهمـد و کلمات « بـابـا » و « مـامـان » را می گوید و بعداً کلمات دیگری در کنار آنها قرار می دهد ( جمله سازی )‌                                                                                                                                                                                                                                                                           « چه کودکانی در معرض خطر هستند ؟ »                                                                                                                                                                                         بچه هایی که یک یا چـنـد مـورد از موارد زیـر را داشتـه بـاشنـد نـسبـت به سایر کودکان بیشتر در معرض خطر ناشنوایی هستند . این موارد عبارتـنـد از :                                                                                                                                                                           • وجود سابقه فامیلی ناشنوایی                                                                               • ابتلا ء مادر به بیماریهای عفونی در دوران بارداری                                                         • وجود ناهنجاری و شکل غیرطبیعی درسر ، گردن ، صورت و گوش                                      • وزن هنگام تولد کمتر از 1500 گرم                                                                           • زردی نوزادان                                                                                                     • عفونت های مختلف و شدید مانند مننژیت و اوریون                                                       • حالت خفگی طولانی موقع تولد در نوزاد



نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
جمعه 11 شهریور 1390 :: نویسنده : هادی مالک
_ قلب اساساً یک پُمپ عضلانی تو خالی است که بدون توقف ، خون را به سراسر بدن پُمپ  می ‌کند . اگر چه قلب چندان بزرگ تر از مُشت دست نیست، ولی در طول مدت عمر در حدود 300 میلیون لیتر خون را پمپ می ‌کند.                                                                                                                                                                                              رگ‌های خونی بزرگی که به قلب متصل‌اند، خون را به ریه‌ها و بدن می‌ برند و باز می ‌گردانند. رگ‌ های خونی کوچک تری که روی سطح قلب قرار دارند، غذا و اکسیژن را به آن رسانده و محصولات دفعی، از قبیل دی اکسید کربن را از آن خارج می ‌کنند.                                                                                                                                                                         در داخل قلب، چهار بخش یا محفظه ی جداگانه وجود دارد. سمت راست قلب که از دهلیز راست و بطن راست تشکیل می ‌شود، خون کم اکسیژن را دریافت می ‌کند. در سمت چپ قلب، دهلیز چپ و بطن چپ خون تازه و پُر اکسیژن را دریافت می ‌کند. قلب بین دو ریه، بر روی دیافراگم (ورقه ی عضلانی گنبدی شکلی که سینه و شکم را از هم جدا می ‌کند) قرار دارد.                                                                                                                                      حدود دو سوم قلب در سمت چپ بدن قرار دارد. ماهیچه ی قدرتمند قلب به طور مداوم منقبض می ‌شود و خون را از قلب به دیگر قسمت‌های بدن می ‌راند. این نوع خاص ماهیچه هیچ ‌گاه خسته نمی ‌شود و فقط در قلب وجود دارد.                                                                                                                                                                                        تپش قلب و سرعت آن:                                                                                                                                                                                                                قلب در تمام مدت عمر با سرعت بیش از یک بار در ثانیه می ‌تپد . خون از رگ‌ های خونی که «سیاهرگ» نامیده می ‌شوند به درون قلب می ‌ریزد. ماهیچه ی‌ قلبی خون را به سختی فشرده و خون تحت فشار به درون رگ ‌های دیگری که به «سرخرگ» موسومند رانده می ‌شود. همان گونه که ذکر گردید قلب از نوع خاصی ماهیچه ساخته شده است که هیچگاه خسته نمی ‌شود.این ماهیچه 80 - 60 بار در دقیقه فشرده و رها می ‌شود. وقتی که ورزش می‌ کنیم، این تعداد می‌ تواند تا 100 بار در دقیقه افزایش یابد.                                                                                                                                                                                  رگ‌های خونی:                                                                                                                                                                                                                          خون وقتی که از قلب خارج می ‌شود، به همه جا نمی‌ ریزد. بلکه به آرامی وارد لوله‌هایی به نام رگ ‌های خونی می ‌شود. نخست خون به داخل لوله‌هایی به نام سرخرگ‌ ها جریان می ‌یابد. سرخرگ‌ هایی که قلب را ترک می ‌کنند، لوله‌های ضخیمی هستند. بزرگ ترین آن ها "آئورت" نام دارد که قطر آن 5/2 سانتی‌متر است. سرخر‌گ‌ ها بلافاصله به لوله‌های کوچک تر زیادی تقسیم و شاخه شاخه می ‌شوند.                                                                                                                                                                                                           این رگ ‌های خونی، خون را به همه ی قسمت‌های بدن حمل می‌ کنند. هر چه از قلب دورتر می‌ شوند، رگ‌ های خونی بیشتری و با اندازه‌های کوچک تری وجود دارد.                                                                                                                                                        باریک ترین رگ‌ های خونی، «مویر‌گ‌» نام دارند که برای دیدن آن ها نیاز به میکروسکوپ است. مویرگ‌ها به یکدیگر ملحق می ‌شوند و رگ‌ های بزرگ تری را بوجود می‌ آورند . این رگ‌ ها، خون را به سمت قلب بر می ‌گردانند . این رگ ‌ها سیاهرگ نامیده می ‌شوند که هر چه به سمت قلب نزدیک ‌تر می ‌شوند ، تعدادشان کمتر و اندازه‌شان بزرگ تر می ‌شود . بزرگ ترین سیاهرگ‌ ها ، خون را به داخل قلب تخلیه می‌ کنند.                                                                                                                                                                                              در واقع رگ ‌ها ، خون بدن را در یک چرخه حمل می‌ کنند . سرخر‌گ ‌ها خون را از قلب دور     می ‌کنند ، مویرگ‌ ها به قسمت‌های مختلف بدن خون رسانی می‌ کنند ، سیاهرگ ‌ها خون را به قلب برمی‌ گردانند. قلب و رگ‌ های خونی را سیستم گردش خون می‌ نامند که موجب گردش خون در تمام بدن می ‌شوند. در واقع قلب بهترین پمپی است که در این امر دخالت دارد



نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


( کل صفحات : 11 )    ...   2   3   4   5   6   7   8   ...   
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :


اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِیِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی كُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً

سایت خدماتی بیست تولز